Sila Tgalkan LINK anda Disini

Friday, May 6, 2011

Ajal bantu murid lemas

Posted by Nurul Atiqah at 5:33 PM 1 comments Links to this post
PORT DICKSON: Seorang lelaki menyelamatkan tiga mangsa lemas di Pantai 2 Telok Kemang, di sini, kelmarin, menemui ajal sejurus memberi bantuan pemulihan pernafasan (CPR) kepada seorang mangsa.
Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, Zulkifly Hamzah, 43, rebah sebaik selesai memberi bantuan pernafasan kepada seorang budak lelaki berusia 10 tahun yang lemas ketika mandi di kawasan itu.

Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Baljeet Singh, berkata ketika kejadian, pantai berkenaan tiba-tiba dilanda air pasang menyebabkan tiga murid tahun empat Sekolah Kebangsaan Telok Kemang lemas.
“Zulkifly yang kebetulan membantu ibunya berniaga di kawasan pantai mendengar tiga murid lelaki menjerit meminta tolong dan terus terjun ke laut bagi menyelamatkan mereka.

“Pengunjung lain yang menyedari kejadian itu turut berusaha menyelamatkan dua lagi mangsa,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Beliau berkata, sejurus memberi CPR kepada seorang daripada murid berkenaan, Zulkifly rebah dan tidak sedarkan diri di situ.

Orang ramai yang melihat kejadian bergegas membawanya dan murid yang lemas itu ke Hospital Port Dickson (HPD), namun Zulkfily meninggal dunia dalam perjalanan ke HPD.

Sementara itu, seorang saksi kejadian yang enggan dikenali berkata, ketika Zulkifly memberi bantuan CPR, murid lelaki itu masih tidak sedarkan diri.
“Ketika itulah dia (Zulkifly) memberitahu kami, budak itu sudah tiada, namun selang beberapa lama kemudian ketika dia memberi CPR sekali lagi, budak lelaki itu terjaga dan Zulkifly pula rebah tidak sedarkan diri,” katanya.

Ibu Zulkifli, Nyapon Jantan, 63, berkata, anaknya itu berulang kali memberitahu bahawa dia akan pergi jauh.

“Namun, ketika itu saya tidak perasan sebarang perubahan dia kerana beranggapan dia mahu pergi jauh untuk bekerja. “Saya reda menerima berita kematiannya, namun saya tidak menyangka ia berlaku terlalu cepat sekali,” katanya.

Menurutnya, sebelum kejadian dia sempat membancuh segelas air teh dan minum petang bersama arwah.

“Dalam perbualan itu, arwah berkata dia akan pergi jauh untuk mencari kerja kerana Aildifitri bakal menjelma tidak lama lagi.

“Kemudian, anak saya dengar tiga budak lelaki terkapai-kapai menjerit meminta tolong di tengah laut lalu terus berlari ke pantai memberi bantuan kepada mereka.

Sepupu Zulkifly, Badiozaman Abu, 43, yang turut sama memberi bantuan kepada tiga budak lelaki itu melihat Zulkifly jatuh pengsan selepas itu.

“Saya terus mengangkat dan membawanya ke kereta untuk mendapat rawatan di HPD. Ketika diberitahu dia sudah meninggal dunia, lemah seluruh anggota badan,” katanya.

Zulkifly meninggalkan seorang isteri, Norhayati Ahmad, 39, dan juga tiga anak, Ilyasa Zulkifli, 14, Idham Syah, 9, dan Izuwan Shah, 8.

Sementara itu, tiga murid sekolah itu selamat dan seorang daripada mereka kini mendapat rawatan di HPD.

kredit-hmetro
Posted by Nurul Atiqah at 5:20 PM 0 comments Links to this post
 
Perkahwinan kerajaan yang diberi perhatian di seluruh dunia dan  internet melihat nota bulan madu yang berikutnya untuk Putera William dan isteri barunya, Catherine Middleton, 
, Akhirnya. Duke dan Duchess of Cambridge telah memilih untuk menunda berbulan madu, malah memilih untuk memiliki akhir pekan peribadi untuk diri mereka sendiri di Inggeris di lokasi yang tidak diketahui - Putera William karena harus kembali bekerja sebagai juruterbang mencari dan menyelamat minggu depan.
"The Duke kembali bekerja dan bulan madu masa depan mereka, yang akan luar negeri, tidak akan didedahkan di muka," kata kenyataan dari Clarence House.
Jadi kita hanya perlu menunggu dan melihat di mana pasangan itu akan menghabiskan liburan peribadi mereka, rahsia lain mungkin disimpan sama juga yang akan merancang gaun pengantin Middleton's.
Berbicara tentang fashion Middleton's - dunia punya lain sekilas pengantin baru apabila jurugambar menjepret foto dari dirinya dan Adipati Cambridge meninggalkan Sabtu oleh helikopter untuk akhir pekan mereka sendiri.
Galeri: pakaian Kate sesuai untuk sebuah kerajaan
Pasangan ini melangkah keluar dari pintu masuk taman ke tangan-tangan Istana Buckingham di-dengan senyum cerah - dan matahari masih bersinar.
Middleton, yang niscaya akan gaya akan diikuti selepas kejayaan gaun pengantinnya, mengenakan gaun biru muda, jaket gelap dan kasut wedge platform. Sebuah Duke ceria Cambridge memakai seluar khaki gaya / Chino dengan kemeja biru samar dan jaket gelap.
Watak sebagaimana mereka berangkat ke lokasi yang tidak diketahui mereka tetap anggun, tapi santai dengan latar belakang istana di belakang mereka adalah kontras dengan pakaian hiasan selama perkahwinan serta fashion dari pesta resepsi yang diikuti.
Galeri: Pernikahan kerajaan dari matahari terbenam sampai matahari terbenam
Untuk resepsi malam hari peribadi Middleton difoto berdiri di samping isteri Putera Charles, Camilla, Duchess of Cornwall, mengenakan gaun putih strapless dengan hiasan di pinggang dan sweter - lagi dari Sarah Burton terkenal dari Alexander McQueen. Pengantin lelaki dan ayahnya juga membuat perubahan pakaian untuk malam - memilih untuk jaket makan malam formal. Lain media difoto pendamping Pippa Middleton, adik Catherine Middleton, dalam sebuah gaun hijau zamrud dengan garis leher terjun.
Dan sementara pasangan jet set untuk beberapa waktu jauh dari kamera - satu hal yang jelas. Catherine Middleton telah terkesan massa dan ahli fashion dengan pilihan fashion dan akan cukup, bola lampu akan berkelip untuk menangkap pakaian selama bertahun-tahun yang akan datang.
Apa yang anda fikirkan tentang Duchess pilihan Cambridge tentang pakaian? Dan yang tidak anda sukai? Marilah kita tahu di komen di bawah ini


kredit-cnn.

Di Sebalik Suara Latar Kartun Shin Chan:)

Posted by Nurul Atiqah at 3:58 AM 0 comments Links to this post
Inilah wajah yang meminjamkan suara tersebut:)Arfalie Fikrie Razali

Puteri Idaman:)

Posted by Nurul Atiqah at 3:51 AM 0 comments Links to this post
Aq nak jadi puteri idaman kepada seseorang boley x???..ahahaha...aq memang seorang yang kuat berangan...Aq berangan nak jadi mcm kate dan william..Pasangan diraja yang romantik gituu..Agaknye bila lah aq boleh nikah nga puteri raja ne....ahahaha..agaknye tunggu kucing bertanduk dulu baru ley aq nikah nga putera raja..ahaha........

Thursday, May 5, 2011

Bosan:(

Posted by Nurul Atiqah at 9:52 PM 1 comments Links to this post
Bosan..bosan..bosan...perkataan tu  je lah yang keluar dari mulut aq ne...padahal berlambak je kerja umah nak buat..tapi malas punye hal lah ne..nak update blog panjang2..kang mengarut dan mencarut lak..ahahaha...iye ke...tapi aq xpenah lagi lah nak mencarut dan mengarut dlam blog aq ne..harap2 xkan terjadi lah...biar lah..lau nak marah sekalipon,tolong lah jangan mencarutt..aq paling benci lau naek keta dengan orang yang suka mencarut ne....sakit telinga aq beb..lau keta depan lambat sikit mencarut..kesian kat driver keta depan..kebanyakan driver perempuan lah yang paling ramai yang cam ne...aq lau nak marah sekalipon,aq senyap je..sebab tu aq bosan lau naik keta nga driver yang cam ne..buat tambah dosa aje kannn.....Skang ne kan aq tengah menjalani cuti sem selama sebulan..huhu..aq x prepare ape2 nak wat selama cuti ne..aahha...Tapi lau aq duk kat umah,tugas aq seharian ialah jadi suri rumah tangga lah..hehehe..aq suka memasak tauu...bosan2 aq akan mengadap fesbuk ka..blogg ka..lau blogg sebenarnye aq tak tau nak tulis pasai ape..sebab tu blog aq sentiasa sunyi..xde pengunjung sangt..aq tak tau nak tulis ape..korang tolong lah bagi idea..blog aq ne mcm x bermaya je..nmpak cm simple je..tapi x pe lahh..tengahari ne aq nak wat entry pendek2 je...sebab aq bosan..bosan nga sume ne...arggh..hahahha....bubyyee

25 Senarai Perempuan Murahan Malaya

Posted by Nurul Atiqah at 9:36 PM 0 comments Links to this post
1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril
2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?
3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh
4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak
5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!
6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.
7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett
8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)
9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'
10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'
11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun
12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau
13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang
15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'
16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi
17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot
18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?
19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway
20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau
21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau
22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau
23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..
24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam
25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot
credit to penebukkertas @ i-share.ws

Ibu Tersayang:)

Posted by Nurul Atiqah at 7:15 PM 0 comments Links to this post
Ibu yang mengandungkan kite selama 9bulan..
Ibu mengusung perut semasa mengandungkan kite...
Ibu tercungap2 keletihan bila mencari rezeki tuk kite yang bakal dilahirkan...
Ibu terpaksa menahan sakit bila hendak lahirkan kita...
Nyawa ibu melayang bila hendak melahirkan kita....
Selepas kite dilahirkan,ibu tersenyum melihat kita...
Ibu terpaksa abaikan tido dy semata-mata nak jaga kita.nak bagi susu untuk kita...
Tahukah kita,ibu banyak berkorban masa dan tenaga untuk kita....
Mase kita bayi,ibu jaga kite sepenuh ati dy...
Nyamuk pon dy x bagi gigit kita...
Ibu mencari rezeki untuk beli makan dan susu untuk kita...
Apabila kite menginjak umo jadi kanak-kanak...
Ibu sanggup antar kite ke sekolahh...
Bila kite balik dari sekolah.ibu sanggup tgu kite pulang dari sekolah...semata2 nak jaga keselamatan kita..
Ibu jemput kite dari sekolahh...
Balik dari sekolah,ibu dah sediakan makanan untuk kite makan...
Dy x nak anak2 dy kelaparan bila balik dari sekolah..
Dy tau anak2 dy penat bila seharian menuntut ilmu...
Ibu tetap antar anak dy ke sekolah walaupon kadang2 ibu xde duit nak tampung anak belajar..
Ibu cakap kat kite,dy xnk anak2 dy jadi macm ibu...
Ibu nak anak2 dy berjaya sampai ke menara gading...
Bila anak2 dah umo remaja...ibu tetap sabar nga anak-anak..
Walaupon kadang anak-anak ibu cakap kasar nga ibu...
Ibu tetap menasihati kami dengan baikk..
Ibu,kami sayang sangat2 kat ibu...bila kami ada masalah,kami cari ibu duluu..
Ibu,jangan tinggalkan kami yer ibuu....kami nak ibu ada bersama kamii...
ibu,nanti kami dah bekerja dan ada keluarga,ibuu duduk nga kami yer....
Ibu jangan risau,kami x nak jadi anak derhaka..kami x kan antar ibu kat umah orang2 tua..ibu tidak layak duk kat situ ibu..
tempat ibu nanti kami akan sediakan umah yang besar dan selesa tuk ibuu...
Ibu,terima kasih sebab melahirkan kami di di dunia ne....kami berbangga ada ibu mcm ibu..
ibu lah yang terbaik dalam dunia ne...syurga dibawah tapak kaki ibu...
Selamat hari ibuuuu...muahhhhh..syang sangat2 kat ibu:)

gambo pelik

Posted by Nurul Atiqah at 9:47 AM 0 comments Links to this post
A guy from Thailand who done master’s degree in fine arts has started to made some weird sculptures out of bread.. This came naturally to him because his family runs a bakery. The bread is made out of dough, raisins, cashews and chocolate. He just adds his own touch to the finished product.

Aksi Comel Baby Tidur

Posted by Nurul Atiqah at 9:38 AM 0 comments Links to this post
sumber-http://thewondrous.com

The Latest Gadgets of 2011

Posted by Nurul Atiqah at 9:23 AM 0 comments Links to this post

 Google Nexus 3:


RIM BlackBerry Presenter

 Apple iPhone 5


Lenovo IdeaPad U1

Khas untuk penunggang motosikal

Posted by Nurul Atiqah at 9:07 AM 0 comments Links to this post
KOTA KINABALU: Timbalan Menteri Pengangkutan Datuk Abdul Rahim Bakri menafikan wujudnya keputusan kerajaan berkaitan peraturan mewajibkan kesemua motosikal berumur 15 tahun ke atas melalui pemeriksaan oleh Puspakom sebagai syarat bagi pembaharuan lesen kenderaan.
Beliau berkata setakat ini, hanya kenderaan awam dan kenderaan perdagangan sahaja diwajibkan menjalani pemeriksaan kenderaan secara berkala bagi memastikan kenderaan itu sentiasa berkeadaan baik dan selamat digunakan.

"Kerajaan tidak wajibkan pemeriksaan untuk kesemua motosikal berumur 15 tahun ke atas seperti yang dibangkitkan oleh sesetengah pihak termasuk ahli persatuan pengedar motosikal baru-baru ini," katanya kepada Bernama di sini hari ini.
Abdul Rahim berkata sebarang keputusan mewujudkan peratuan baru adalah bertujuan baik iaitu meningkatkan tahap keselamatan pemilik kenderaan dan pengguna jalan raya dan bukan untuk menyusahkan sesiapa.

"Setiap keputusan adalah berlunaskan pertimbangan kepada rakyat dengan mengambil kira situasi kadar kemalangan di negara ini yang masih tinggi iaitu sekitar 6,800 orang setahun atau purata 19 kematian sehari," katanya.

sumber-mymetro

Tragedi paling perit buat kami

Posted by Nurul Atiqah at 9:00 AM 0 comments Links to this post
KUALA PILAH: “Menyedari hujan renyai di kawasan itu, saya segera mengajak anak-anak naik untuk pulang namun mereka enggan kerana masih tidak puas mandi.
“Sebagai ayah, saya tidak sampai hati menghampakan permintaan mereka, tetapi ia menjadi tragedi paling memeritkan dalam hidup,” kata Said Ahmad Ibrahim, 28, bapa kepada tiga beradik perempuan yang lemas di Hutan Lipur Ulu Bendol di sini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 5 petang itu, perkelahan empat sekeluarga termasuk tiga kanak-kanak perempuan berusia antara dua hingga lima tahun bersama seorang wanita, bertukar tragedi apabila semua kanak-kanak berkenaan lemas dihanyutkan arus deras di hutan lipur terbabit.
Said berkata, dia yang membawa ketiga-tiga anak kesayangannya iaitu Nursyaza Alisa, 5, Nursyaza Azera, 4, dan Nursyaza Sakinah, 2, tiba di kawasan berkenaan untuk berkelah kira-kira jam 4 petang.

“Ketika asyik mandi, saya melihat cuaca berubah dan hujan turun dan mengarahkan semua anak segera naik.

“Mereka bagaimanapun enggan dan memberitahu mahu mandi sekejap saja lagi. Saya terpaksa mengikut kehendak mereka dan masuk semula ke dalam air bagi mengawal Alisa serta Azera.

“Namun tidak sampai lima minit, saya tersentak apabila mendapati arus terlalu besar dan deras datang tiba-tiba menyebabkan kami dihanyutkan,” katanya yang ditemui di Bilik Mayat Hospital Kuala Pilah di sini, semalam.

Hadir sama Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan dan Ketua Polis Daerah Kuala Pilah, Superintendan Jaafar Baba yang meluangkan masa menziarah mangsa.
Menurut Said, dia cuba menyelamatkan anak-anaknya namun gagal kerana arus terlalu deras.

“Saya hanya menyedari sudah tersangkut pada kayu di kawasan itu sebelum dibawa naik ke tebing oleh orang ramai manakala ketiga-tiga anak hilang dihanyutkan arus,” katanya yang cedera di kaki.

Sementara itu, ibu mangsa, Wan Azleela Wan Abdullah, 33, ketika ditemui di rumah kakaknya di Taman Desa Ixora, Senawang di sini, berkata, kali terakhir dia menemui ketiga-tiga anaknya selepas menghantar mereka ke rumah ibu mentuanya di sebuah taman perumahan berdekatan, malam Ahad lalu.

“Saya yang mahu pergi bekerja di sebuah pusat beli-belah berhampiran, memberitahu mereka saya akan kembali semula pagi semalam (kelmarin) dan terkejut apabila dimaklumkan mengenai kejadian lemas berkenaan.

“Hanya Tuhan mengetahui perasaan saya ketika itu yang berasakan dunia ini seolah-olah gelap kerana kehilangan tiga anak sekali gus termasuk tidak sempat menunaikan permintaan anak sulung (Alisa) yang inginkan sebuah basikal,” katanya sebak.

p/s-moralnya disini dengar lah nasihat ibu bapa kite...lau parent cakap suh naik,naik je lah,,demi keselamatan kite bersama..lepas tu berhati2 lah bila mandi kat kawasan air terjun ne..kadang2 kite x jangka ape yang akan terjadi ne...

sumber-my metro

Tip-tip nak jaga laptop

Posted by Nurul Atiqah at 8:46 AM 0 comments Links to this post
  • Hindarkan dari menggunakan bateri dan pengecaj (charger) yang tidak sesuai dengan komputer riba yang digunakan. Hubungi khidmat pelanggan(customer service) dari pembekal sekiranya bateri dan pengecaj tidak boleh mengecaj komputer riba yang digunakan.
  •  Elakkan menggunakan komputer riba di atas paha atau di atas karpet kerana permukaan yang lembut akan menyebabkan udara tidak dapat berjalan dengan sempurna di bawah komputer riba dan menjadikan ia overheating.
  •  Jangan meletakkan beban berat di atas komputer riba. Ia akan mengakibatkan litar (circuit) di dalam bateri menjadi mudah rosak.
  •  Jauhkan kedudukan bateri dengan sebarang benda yang diperbuat dari logam.
  • Tidak meletakkan komputer riba di tempat yang terkena pancaran matahari atau dibiarkan lama di dalam kenderaan.
  •  Tidak menumpahkan air di atas komputer riba. Walaupun mengering dan berfungsi secara normal kembali, namun litar di dalam komputer riba ataupun bateri secara perlahan-perlahan akan berkarat. 
  • Menjaga komputer riba dan bateri mengikut panduan.
  •  Gunakan salah satu bekalan kuasa dalam sesuatu masa, sama ada bateri yang dicaj penuh atau pemasangan komputer riba terus ke plug.

Wakaf Che Yeh mai........

Posted by Nurul Atiqah at 5:23 AM 1 comments Links to this post
selamat malam u all...jap lagi aq nak p wakaf che yeh..tempat faveret aq tuk shoping2...lau korang p kat sane..memang best ah...macam2 ada..kasut bundle,kain2 untuk pompuan..sayur-sayur yang segar2...lau hujung mggu kat kelantan ne,gerenti ramai orang punye....Wakaf Che Yeh ne dibukak petang dan tutup sampai 1 pagi,x silap aq lah..tapi memang meriah ah g wakaf che yeh ne...yang aq paling suka g wakaf che yeh sebab lokasi nye dekat nga tempat faveret aq ugak iaitu mcd wakaf che yeh..mcd ne open 24 hour..hehehe..i loikee..
ini lah mcd kat wakaf che yeh..mcd ne selalu ramai orang sebab bila org singgah kat wakaf che yeh..mesti akan sinngah kat mcd ne..hehehe...wakaf che yeh memang terkenal kat kelantan..macam2 ada kat wakaf che yeh..makanan pon ada yang best..rugi lau korang x pergi kat sana...jum pakat2 g kat wakaf che yehh...aq nak pomote ne..ahahaha...selamat enjoy kat wakaf che yeh:)

Malam ne line clear punye;P

Posted by Nurul Atiqah at 5:17 AM 0 comments Links to this post
ehehe...aq saje je nak cakap malam ne line clear punye..hehee..mane lah tau korang pikir benda polik2..hahaha...impian aq nak p makan kat restoran nasi kandar line clear punye..wahhh...name kedai pon dah unik..agaknye kedai ne memang line clear punye kot..hahaha..xde gangguan tuk makan..agagaga..

Wednesday, May 4, 2011

Berhati-hati memilih pasangan hidup

Posted by Nurul Atiqah at 11:52 PM 0 comments Links to this post
Menerima pasangan hidup secara terburu buru tanpa usul periksa latar belakangnya akan merugikan kerana cendawan yang tumbuh melata jika terus dimakan dikhuatiri beracun....
..Pilihla yang terbaik dalam memilih pasangan hidup...Dalam Islam pun mengajar umatnye berhati-hati memilih pasangan hidup kerana dalam rumahtangga bukan untuk setahun dua tahun,tetapi untuk selama-lamanye...
pilihlah pasangan hidup berdasarkan akhlaknya...

Senyum:)

Posted by Nurul Atiqah at 11:10 PM 1 comments Links to this post
Selamat tengahari yer...senyum-senyum lah selalu yer walaupon kite x kenal orang tuh..Janganlah kite menyombong diri sebab kite xkan kemana-mana..Orang pon akan benci lau kite sombong ne...Aq ne bukannye ape,aq pantang betol lau aq senyum kat orang,orang jeling kat aq..ingat aq ne ape???tapi x pelah..aq senyum dengan ikhlas walaupon aq x mengharapkan balasan..hehehe...senyum-senyumlah selalu yer...tapi jangan lah plak senyum sorang2..hehehe..nanti orang ingat kite ne x betol plak...Bak kata lagu M.Daud Kilau.."senyumlah,senyum lah,ahaii cek mek molek"hehe..walaupon kite xde gigi,senyum lah gak..hehehe...Iklaskan senyuman anda yer..sebab senyuman tanda sedekah..kite jugak dapat pahala nanti yer:)...

mimpi

Posted by Nurul Atiqah at 11:00 PM 0 comments Links to this post
selamat tengahari....korang nak tau x,semalam aq mimpi aq mengandung..aq x tau lah kenape aq mimpi cam tu..aq pelik la sebab aq ne belom kawin lagii..tapi dah mimpi aq ne tengah mengandung...semalam aq mimpi aq mengandung perut tu dah mcm 9 bulan..perut dah menonjol sangat2....entahlah..kadang-kadang aq xpercaye sangat kat mimpi ne...tadi aq try search kat google,tafsiran mimpi mengandung ne,hasilnye lau kite mimpi kite tengah mengandung,orang cakap kite ne murah rezeki dan membawa keuntungan yang besar..alhamdulilah lau mimpi itu betol...ehehehe....lau korang mimpi cam tu,alhamdulilah lah..harap2 mimpi korang tuh membawa keuntungan kepada korang:)

Diri Saye

Posted by Nurul Atiqah at 6:22 AM 0 comments Links to this post
  • seorang yang degil
  • mudah berkawan
  • seorang yang pemaaf
  • suka shoping
  • suka memandu dengan laju
  • suka makan
  • suka tido
  • suka berbloging
  • suka berfb
  • suka carik kawan
  • x suka wat homework...
  • suke memasak
  • mudah menangis...
  • hormat org tua

Berhati-hati bila melalui terowong ini

Posted by Nurul Atiqah at 4:40 AM 2 comments Links to this post
Untuk pengetahuan korang.,Ini dalam terowong menora A.K.A Terowong KK-Ipoh.Makhluk yang ada kat belakang tu selalu mula menumpang sewaktu di kaki bukit terowong tersebut,iaitu dia kawasan lapang di bahagian kiri lebuhraya.Banyak aduan diterima dari pemandu2 trak tunda.Kawasan yang kini menjadi bualan hangat adalah kawasan yang berlakunya kemalangan bas express yang meragut byk nyawa.Berhati2 ketika melalui kawasan tersebut dan kurangkan kelajuan anda.:)

Monday, May 2, 2011

Selamat Hari Ibu

Posted by Nurul Atiqah at 8:00 AM 0 comments Links to this post

Kawan atau Lawan

Posted by Nurul Atiqah at 7:45 AM 0 comments Links to this post
Seorang ahli bijaksana berkata, jika anda ingin bergaul secara baik dan sopan, ikutilah petunjuk ini:
1. Hadapi kawan atau lawan dengan wajah yang tenang, gembira, sopan dan rela hati. Elak daripada menunjukkan sikap angkuh, sombong dan tinggi diri.
2. Jangan terlalu banyak menoleh ke mana-mana dan jangan terlampau tajam memandang orang lain.
3. Jangan biasakan diri memasukkan jari ke dalam lubang hidung, banyak meludah atau berhingus di tempat awam, banyak menguap atau menggeliatkan badan.
4. Usahakan agar dudukmu itu kelihatan tenang, kata-kata selalu teratur, menjadi pendengar yang baik. Jika ada sesuatu yang melucukan lebih baik jika kamu diam saja.
5. Jangan bersikap pura-pura.
6. Elak daripada memberitahu sesiapa mengenai harta yang dimiliki kerana jika harta itu sedikit, orang akan memandangmu dengan kehinaan.
7. Jika berdebat, berpegang teguhlah kepada kesopanan dan jangan merendah-rendah kemampuan orang lain.
8. Jangan menjadikan harta lebih mulia daripada kehormatan diri.
9. Jika masuk ke majlis, berilah salam dan sentiasa merendah diri.
10. Jauhi daripada duduk dan bercakap-cakap di jalanan dan jika terpaksa sentiasalah menundukkan pandanganmu.
11. Jangan suka bergurau dengan cendekiawan dan orang yang kurang cerdik.
12. Jika banyak bergurau senda dalam sesuatu majlis, kerana terlupa atau lain-lain, berzikirlah sebelum meninggalkan majlis itu.

Lelaki Selalu Gumbira:)

Posted by Nurul Atiqah at 6:08 AM 0 comments Links to this post
  • Tidak perlu mengandung
  • Boleh kencing merata-rata
  • Kedut dan boroi lambang kejantanan
  • Berbual di telefon 30 saat je
  • Boleh pakai baju dan seluar untuk cuti selama 5 hari
  • Boleh pakai baju yg berkedut
  • Apa ada kat kat muka semuanye ori
  • Misai berserabut..no halll
  • Boleh pakai seluar pendek walaupon bulu betis cm serabai gile...
  • Selalu dikelilingi wanita cantik2
  • Bley jadi Raja bila dah Nikah nanti....
  • Bley makan free
  • Boley pakai sluar dalam yg murah2..jimat duit
  • walaupun muka x ensem,tapi selalu dapat awek yg cun 
  •  

3 tip untuk pintar Matematik..Dari adik Adi Putra...

Posted by Nurul Atiqah at 5:24 AM 1 comments Links to this post
Assalamualaikum...adik Adi Putra...aku memang sangat kagum nga budak cilik matematik ne..hehe..walaupon aq tidak suka subject matematik,tetapi aq respect ah kat budak kecik ne...Kepandaian budak yang bernama Adi Putra ne memang dah terselah sejak kecil lagi..Allah dah bagi rezeki kat budak ne dengan kepandaian matematik ne....
Biodata Adi Putra
Nama : Adi Putra bin Abd Ghani
T/Lahir : 27hb Januari 1999
Umur : 8 tahun
Belajar : Sedang mengikuti program A-Level
Kolej Matrikulasi,
UIA Malaysia,
Petaling Jaya.
Cita-cita : Professor Matematik Islam
Idola : Prof. Dato’ Dr Ismail b. Md Salleh
Impian : Bila besar nanti, insyaAllah,
  • Adi akan cipta sebuah komputer canggih yang boleh bercakap untuk orang buta dan Adi akan hadiahkan kepada idola Adi.
  • Adi akan cipta satelit bumi dan angkasa untuk kegunaan negara-negara Islam sahaja dengan menggunakan password Al-Quran.

    Tip-tip yang Adi Putra bagi tuk bijak dalam matematik
    Jangan pegang mesin kira setiap kali hendak mengira, kurangkan mengguna SMS dan kurangkan bermain alat permainan video
 

Miss TiqaH punye BLOG Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise